Text: Lisa Appelqvist
Publicerad 17 augusti 2010 5.30 Uppdaterad 17 augusti 2010 5.30Kristianstad.
Konsertprogrammet för höstens säsong av Jazz & Gäst på Aoseum är klart. Med idel sjungande gäster.
Regelbundet återkommande konsertkvällar i Åhus till en överkomlig peng. I stället för hela orkestersättningar en unik gäst som spelar med det lokala husbandet av luttrade inhemska jazzmusiker.

Sedan starten för fyra år sedan har Some Band! haft sällskap av så väl firade trumpetare som slipade saxofonister. När man rustar för nionde säsongen av "Jazz & Gäst" blir det idel vokala röster.

Konserthösten kickar igång den 29 augusti med långväga gäster. Husbandets Berndt Sjögren hämtar direkt från det amerikanska soul & jazz-meckat Philadelphia sångerskan Joanna Pascale. Som i sin tur tar med sig trumpetaren Dennis Wasko för programpunkten "2 x Philly".

Den 24 september är det så dags att hösta in – med välljudande redskap: Malmöjazzsångerskan Vivian Buczek återvänder till Aoseum för ett knippe "Autumn Leaves".

Och hösttider är nostalgitider. Årstiden som påminner om alltings förgänglighet ackompanjeras kanske bäst med vinjetten "As time goes by". Bakom mikrofonen ciceronen och sångaren Martin Lindholm med en hel katalog film-musik i notstället. Jazz & Gäst håller på den månatliga punktligheten – 29 oktober är datumet.

Lagom till att det ihållande mörkret och kylan kickar in den 26 november serverar Jazz & Gäst en sjudande, värmande och frodigt solstänkt gryta när "Brazil" är temat och Miriam Aïda sångerskan.

Den 5 december resignerar dock Jazz & Gäst för vädrets makter och säsongen avslutas med en julkonsert och vokala insatser en masse – Aoskören och Aoseums husband ger "Tomtejazz".

Jultider är dessutom pysseltider – ett historiskt musikkryss utlovas.


Höstens tema – vokala gäster
aaaaaaaaaaaaiii